top of page

Fréderique Vanvlasselaer

Keramiek

Fréderique Vanvlasselaer (°1978, Bonheiden) is porseleinkunstenaar en begon als autodidact keramiek te maken, pas later schreef ze zich in aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Gent. Vanvlasselaers artistiek onderzoek is gericht op het aanbrengen van texturen op het huidoppervlak, geïnspireerd door texturen die ontstaan door verval zoals oude verflagen die afbladeren, scheuren in een muur of een rottend stuk hout.

Het werk van Fréderique Vanvlasselaer is zowel functioneel als sculpturaal, pure vormen waarin de kracht verscholen zit in de eenvoud. Stuk voor stuk objecten met een heldere vormgeving, gekenmerkt door het organisch karakter en de verfijnde afwerking.

Sinds 2020 is Fréderique voltijds aan de slag in haar eigen porseleinatelier waar ze aan beperkte oplages werkt en maatwerk levert. In 2021 ging ze een samenwerking aan met het gerenommeerde designbedrijf Serax.


Om bij te dragen aan de rouwrevolutie ontwierp Fréderique Vanvlasselaer de collectie ASHES, vier objecten in porselein die dienst kunnen doen als asbewaring. Een hedendaagse creatie om het thema rouw en verlies te harmoniseren en deel te laten uitmaken van het dagelijkse leven met een warmere en persoonlijkere manier van afscheid nemen.

bottom of page