top of page

Abstracte kunst, mixed media

Aanwezig op 23, 24 en 25.03 van 14u tot 20u

Kim Van Boven is een Belgische kunstenaar, geboren in Dendermonde.

Als autodidact begon hij zijn professionele artistieke carrière op 37-jarige leeftijd met een voorliefde voor abstracte kunst. 

Hij bewijst dat creativiteit en artistiek talent een geschenk is dat hem van nature wordt geschonken. Sindsdien heeft hij zijn talent ontwikkeld. 

 

Zijn stijl mengt kleur en vorm op een expressieve manier die uitnodigt tot een zekere reflectie van de toeschouwer. Gedurfde bewegingen en subtiele tinten vullen elkaar aan in deze werken die gevoel en emotie onderzoeken. Er worden geen gedefinieerde antwoorden geboden, alleen de aanmoediging om een ​​wereld binnen het stuk binnen te gaan en deze met je eigen gevoeligheid te verkennen. In wezen is veel van het werk een plateau voor persoonlijke verkenning.

'Kleur, structuur, en het zoeken naar een zeker evenwicht, daarover gaat het in het oeuvre van Kim Van Boven. Wars van iedere regelgeving, iedere schilderkundige wetmatigheid, is hij een vat vol inspiratie en klasse. Zijn oeuvre bezit een zekere gevoelig-heid, een beetje mystiek, het leidt de weg naar bezinning. Hij schildert onder meer abstracte landschappen waar hij door zijn kleurkeuze de drang naar dramatiek opdrijft. Sommige schilderijen fluisteren eenzaamheid, andere dwingen tot ontzag. 

 

Hij beheerst de gevoeligheid van kleuren als geen ander. Het lijnenspel is naast de kleurkeuze van even groot belang. De krachtige verticale lijnen dwingen ontzag, terwijl de eenzame horizontale lijn zoekt naar even-wicht, naar houvast.' *

* by Melissa Muys

Doorheen de jaren heeft Kim enkele samenwerkingen met interieurarchitecten tot stand kunnen brengen. Daarnaast heeft hij een eigen kunstgalerie M.E.R.G.E.D, te Mechelen, waar hij ook anderen de kans geeft om hun werk te tonen aan een breder publiek. Verder bedacht Kim een vernieuwend concept om antwoord te bieden op de steeds evoluerende tendens binnen rouwverwerking. Ter ondersteuning bij rouw en verlies werd SEREEN geboren. 

KIM VAN BOVEN

bottom of page