top of page

EDDIE TIMMERMANS

Acryl , Houtskool

Meet and greet:

Za 20.04 > 15u tot 18u

Za 15.06 > 15u tot 18u

Studeerde Vrije Grafiek aan het Hoger Sint-Lukasinstituut Brussel en schilderkunst aan het Hoger Instituut Antwerpen

Tentoonstellingen: Leuven, Vlezenbeek, Antwerpen, Merksem, Hasselt, Sint-Niklaas, Namen, Luik, Strombeek-Bever, Brussel, Grimbergen

Luk Lambrecht schreef ooit m.b.t. het werk van Eddie Timmermans wat volgt : “ De kunst van Eddie Timmermans is nukkig, dwars en laat geen ringeloren toe. Zijn schilderijen ademen het moment van het maken zelf, niet de handige tijdsgeest die regelend bepaalt wat er dan wel en niet mag, of beter gezegd wat minder, beter of niet in de markt ligt. Hij houdt niet van vaste rechte lijnen, geformatteerde schema’s en vooropgezette composities- de vrijheid van denken en doen loopt als een heerlijke en meestal tegendraadse rode draad doorheen zijn werken en denken”.

In zijn schilderijen zijn geen of weinig aan de realiteit herkenbare vormen te bespeuren . Hij laat zijn gedachten afdwalend glijden in de verf en als een zwierige schaatser weet hij zich hierin ‘baantje ‘ eigen te maken.

Suggereren in plaats van illustreren: vrijheid van artistiek handelen boven het nalopen van trends en modes daarin (her)kennen wij Eddie Timmermans.

 

Kleuren sprankelen in zijn werk in het rond op allerlei dragers die de gewilligheid ondergaan om tastbaar het artistieke gebaar te fixeren als een soort uitzicht op zijn onverdroten verlangen naar VRIJHEID.

bottom of page