top of page

A2STUDIO

sculpturen

Bilal Salmi en Jerome Dieu hebben verschillende creatieve achtergronden en hebben hun expertise samengebracht om A2Studio op te richten. Deze experimentele hub vervaagt de grenzen tussen kunst en design en laat een unieke esthetiek zien die voortkomt uit hun gedeelde passie voor verfijnd vakmanschap.
Hun samenwerking combineert Bilal's achtergrond in Fashion als Creative Windows Dresser met Jerome's ervaring in User Interface en User Experience design. Samen beeldhouwen en vervaardigen ze objecten, die ze doordrenken met artistieke gevoeligheid en professionele expertise.
Met gemengde lichtgewicht materialen en gevarieerde technieken verkennen ze vormen en volumes, waarbij ze een delicaat evenwicht bereiken tussen sculpturale insluiting en lichamelijke intimiteit. Hun creaties, geïnspireerd door de natuur, dieren, lichamen en architectuur, roepen een universum op dat schommelt tussen Kunst en Design, gekenmerkt door zowel orde als chaos.
Gedreven door een niet aflatend streven naar innovatie, breidt de nieuwsgierigheid van Bilal en Jerome zich uit naar gebieden als kunst, architectuur, fotografie en kalligrafie, waardoor hun werk wordt gevoed.

Bilal Salmi
Bilal werkte jarenlang verwoed in de mode-industrie als creatief bij Ralph Lauren Benelux en als etaleur, met name voor de Giorgio Armani Group, waar hij luxeproducten ensceneerde.
Na verloop van tijd voelde hij een natuurlijke behoefte om terug te keren naar eenvoud en de traagheid van het zich visueel, artistiek en altijd handmatig uitdrukken door middel van meer persoonlijke projecten in de beeldhouwkunst.
Bilal verbeeldt en creëert objecten en sculpturen door delicaat te werken aan hun vormen.

 

Jerome Dieu
Hij is opgeleid als User Interface en User Experience Designer en werkt al bijna 15 jaar in de digitale industrie. Zijn passie voor digitaal heeft hem de kans gegeven om te werken voor een aantal agentschappen en organisaties in Brussel, Londen en Antwerpen.
Als ambachtsman van jongs af aan en gepassioneerd door materialen en hun technische verwerking, werkt Jerome aan het onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve technieken (materialen, exploratie van technieken, enz.) en nauwgezet vakmanschap.

bottom of page