top of page

HILDE VAN DE WALLE

Sculpturen, keramiek, brons

Leeft en werkt in het landelijke Velzeke (Zottegem). Haar atelier staat midden in de tuin. Het is dé plaats waar ze zich volledig kan toewijden aan het denk- en scheppingsproces. Een intense vorm van dialoog met haar beelden.
Werkte als docente ruimtelijke vorming en modeltekenen aan de Arteveldehogeschool te Gent.

Het werken in haar atelier in combinatie met het lesgeven was voor haar de ultieme symbiose. Haar beeldend werk omvat sculpturen in brons en composiet. De waardering van haar werk wordt tot op heden bevestigd door exposities in binnen- en buitenland en verschillende realisaties in openbare gebouwen, de publieke ruimte, rotondes en pleinen.

 

Filosofie

Hilde Van de Walle onderzoekt het mysterie achter de mens. Ze wil met haar beelden een maximale zeggingskracht bereiken. Voor haar is dit een permanente zoektocht om met zo weinig mogelijk afleesbare aanduiding een sterk beeld te ontluiken.
Haar beelden zijn een stilstaande fractie van een beweging waarbij de toeschouwer het voorafgaande of het vervolg van deze actie in vraag kan stellen of invullen.
De beeldtaal is eigenzinnig, ze ontwricht de gangbare anatomie tot eigen verhoudingen, waarbij delen van het lichaam bewust worden geëlimineerd tot een pure uitdrukkingsvorm.

Hun ingetogen charisma prikkelt tot dialoog met de omgeving en de toeschouwer, zelfs de restruimte rond en tussen de beelden zijn geen leegtes maar resoneren als een klankbord van wat niet grijpbaar is.

bottom of page