top of page

ASHES

by Fréderique Vanvlasselaer

Keramiek, rouwkunst

Beschikbaar bij M.E.R.G.E.D galerie vanaf  23 februari '24

Fréderique Vanvlasselaer (°1978, Bonheiden) is porseleinkunstenaar en begon als autodidact keramiek te maken, pas later schreef ze zich in aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Gent. Vanvlasselaers artistiek onderzoek is gericht op het aanbrengen van texturen op het huidoppervlak, geïnspireerd door texturen die ontstaan door verval zoals oude verflagen die afbladeren, scheuren in een muur of een rottend stuk hout.

Het werk van Fréderique Vanvlasselaer is zowel functioneel als sculpturaal, pure vormen waarin de kracht verscholen zit in de eenvoud. Stuk voor stuk objecten met een heldere vormgeving, gekenmerkt door het organisch karakter en de verfijnde afwerking.

 

De werken van Fréderique Vanvlasselaer ademen verstilling uit. Om bij te dragen aan de rouwrevolutie ontwierp Vanvlasselaer ASHES, een kunstobject in porselein dat zijn waarde kan lenen om de gecremeerde as van een dierbare in te bewaren. ASHES is een hedendaagse creatie om het thema rouw en verlies te normaliseren en deel te laten uitmaken van het dagelijkse leven met een warmere en persoonlijkere manier van afscheid nemen’.

bottom of page