top of page
Kurt Liefsoons

Als professioneel fotograaf met een grote liefde voor de schilder- en tekenkunst van de oude meesters is Kurt Liefsoons (Hasselt, B) altijd gefascineerd geweest door de dunne scheidingslijn tussen traditionele kunst en hedendaagse fotografische en digitale technieken.

Hij verdiepte zich eerst in de kunst van het klassieke tekenen en won verschillende nationale prijzen voor zijn werk. Met een voorliefde voor portretfotografie was het onvermijdelijk dat deze twee werelden uiteindelijk zouden samensmelten in de serie werken die hier gepresenteerd worden.

 

Net zoals in zijn commercieel fotowerk laat hij zich echter niet vastpinnen op één specifieke techniek of thema. Zijn werk gaat van fotorealistisch figuratief teken- en schilderwerk (houtskool, pastel, potlood, acryl, olie, ...) over digitaal gemanipuleerde beelden tot puur fotografisch werk dat echter vaak de link met de schilderkunst behoudt. Sinds kort legt hij zich ook toe op abstract werk.

 

Zijn werk belichaamt de unie tussen een traditionele artistieke visie en hedendaagse digitale innovaties, waardoor klassieke kunstvormen een eigentijdse adem krijgen en ze tegelijkertijd met durf en originaliteit worden geherinterpreteerd.

Kunstfotografie, Kurt Liefsoons
bottom of page